Ik ben altijd al een fanatiek amateur fotograaf geweest (en bepaald geen goede). Dat uitte zich dan met name op vakanties. Ik maakte indertijd gebruikt van analoge compact camera’s. Eerst een eenvoudige kleinbeeld camera (of hoe dat ook mag heten) en vervolgens een iets uitgebreidere Vectis V30 (of zoiets) APS camera.

In 2003 ben ik digitaal gegaan en dat bleek dus een hele veraderming. Geen of in ieder geval nauwelijks beperkingen meer hoeveel foto’s je maakt. Gewoon lekker experimenteren. Scènes vanuit meerdere gezichtspunten fotograferen. En dan achteraf maar selecteren! Ik begon met een Canon A70. Lekker compact met toch nog aardig wat mogelijkheden. Ik heb de camera overigens nog steeds, juist vanwege het compacte formaat. De foto’s die op mijn oude website te vinden zijn, zijn allemaal met de A70 gemaakt.

Begin 2006 begon het dan toch te kriebelen. Er waren ondertussen zo veel nieuwe opties op de markt dat ik eens ben gaan nadenken wat ik wilde in een betere, uitgebreidere camera. Belangrijkste eisen bleken: niet te moeilijk (d.w.z. geen gedoe met lenzen), uitgebreide zoom mogelijkheden, Image Stablization en op zijn minst redelijke video mogelijkheden. En dus viel mijn keuze op de Canon S3 IS die toen juist aangekondigd was. Ik heb nog tot juni moeten wachten voor de camera ook daadwerkelijk in de winkels lag, maar een paar dagen voor de vakantie was het dan toch zover …. camera gekocht en geen spijt ;-). De foto’s van juni 2006 en later in het foto album zijn voor het grootste deel met mij S3 gemaakt. Op sommige trips neem ik de A70 mee vanwege het compactere formaat.

Eigenlijk is nu de tijd aangebroken om eens wat meer te gaan experimenteren. Wellicht zijn daarvan binnenkort wat resultaten hier te vinden ….