Vandaag alweer de laatste wandeldag. Met een taxi werden we gebracht naar het begin va de wandeling om vanaf daar terug te lopen naar San Jose. Er waren drie mogelijke plaatsen beschreven om te starten, steeds verder weg natuurlijk. We wilden liefst voor de langste variant gaan omdat we dan flamingo’s zouden kunnen zien. Daarvoor was het wel nodig om vroeg te starten ten einde voor het donker terug te zijn. De taxi was daar eigenlijk ook op gepland maar helaas moesten we later starten en voor de korte variant gaan omdat de weg tot 10:30 afgesloten was in verband met filmopnamen (blijkbaar neemt Terence Hill hier een film op). Maar onze taxichauffeur Ricardo (die ook al de hele week ons bagagevervoer deed) was zo vriendelijk om toch even naar de flamingo’s te rijden en even op ons te wachten terwijl wij de mooie vogels observeerden. Hij zette ons daarna af bij de vuurtoren Cabo de Gata. Er waren genoeg flamingo’s te zien en onze nieuwe verrekijker kwam nu echt van pas. De autoroute vanaf de flamingo’s naar de vuurtoren was ook mooi. De branding was sterker dan afgelopen dagen door de hele harde wind. Indrukwekkend!

Vanaf de vuurtoren liepen we richting het westen, naar San Jose. De route was grotendeels goed te volgen en bestond op die stukken uit brede onverharde paden, brede zandpaden, stukken asfalt en smallere rotspaden. Vaak hoog langs de kust met spectaculaire uitzichten op de rotskust en op hele mooie, idyllisch gelegen, baaien en stranden. De highlights waren te veel om op te noemen. De foto’s geven kunnen slechts een beperkte indruk geven van al het moois dat wij gezien hebben. Op het strand van Mónsul heeft Christel nog even door de branding gelopen, de laatste keer op deze trip. Vanaf hier totaal het strand van Genoveses was de route behoorlijk lastig te volgen. Soms nauwelijks pad, maar slechts over duinzand tussen Agave’s en struikgewas door, soms smalle stenige en zanderige paadjes. In de beschrijving stond dat dit stuk alleen te doen was met GPS en dat klopt ook wel, al is het zelfs dan niet triviaal. Zonder GPS zouden we een alternatieve maar minder mooie route genomen hebben. 

De laatste kilometers gingen over het strand en over mooie paden meer landinwaarts naar San Jose. In San Jose waren we al snel bij ons hotel omdat Doña Pakyta in het westelijk deel van het dorp ligt. We kijken terug op misschien wel de mooiste en afwisselendste wandeldag van deze vakantie. En met 16km en meer dan 600 hoogtemeters toch nog een pittige tocht ondanks het feit dat we de kortste variant namen. 

Na terugkomst in ons hotel werden we weer door Ricardo opgehaald, nu om onze auto op het eerste adres op te halen. Morgenvroeg moeten we namelijk vroeg gaan rijden om op tijd in Malaga te zijn voor onze terugvlucht. Maar uiteraard hebben we de dag daarna nog afgesloten met een aangenaam maal in een bijna leeg restaurant aan zee. Deze vakantie heet nogmaals getoond dat Spanje heel wat fraais voor ons te bieden heeft. We’ll be back!

Download file: 2016-11-05.gpx

1 reactie

RiAnt · 2016/11/05 op 23:12

Alweer meer dan de moeite waard, morgen een goede reis naar huis !

Gesloten voor reacties.