We liepen vandaag een mooie kustwandeling van Rodalquilar naar ons volgende onderkomen, Doña Pakytas in San Jose. Een stevige wandeling van 18,5km en meer dan 400 hoogtemeters. Het was weer eens prima wandelweer al ontbrak de zon voor het grootste dele van de dag.

Het eerste deel (3 km) van de wandeling was gelijk aan het laatste deel van de grote rondwandeling vanuit Rodalquilar (woensdag). Na dat stuk door de velden buiten Rodalquilar en over asfalt naar een Miradro gingen we over mooie paden naar de afgelegen baai Cala de los Toros. Een hele fraaie roue die werd voortgezet in een mooi stuk route over smalle paden naar la Isleta del Moro, waar we bij een bar even wat konden drinken en het toilet konden benutten. Hierna ging het verder over smalle paden langs de kust naar Playa del Arco vlak voor los Escullos. Op dit mooie strand genoten we van onze lunch en had Christel nog voldoende tijd om te gaan snorkelen. De onderwaterwereld was weer fascineren genoeg maar we moesten natuurlijk ook verder lopen.

Vanaf los Escullos liepen we over een brede onverharde weg, de Loma Pelada, hoog boven de kust, langs fraaie baaien en onderlangs de hoogste toppen van Cabo de Gata, richting San Jose. Dit bleek een heel rustig (en mooi) stuk van de route, want geen andere mensen en ver weg van asfalt of andere uitingen van de bewoonden wereld. Wel hadddn we vaak mooie uitzichten op de kust en op het heel heldere zeewater. Na vele kilometers kwam dan eindelijk San Jose in zicht. De afdaling richting San Jose was behoorlijk uitdagend maar ook weer erg mooi. In San Jose bleken we nog wat verder door te moeten lopen naar ons hotel, Doña Pakyta, dan de routebeschrijving aangaf. Het bleek meer dan een kilometer verder. Net genoeg om het voor Christel, met volle blaas, wat onaangenaam te maken ;-).

Vanavond hebben we lekker in San Jose gegeten, nadat we eerst een lekkere tapas en een prima glas wijn genoten hebben. Die Spaanse manier van genieten past eigenlijk ook wel bij ons!

 

Download file: 2016-11-04.gpx

1 reactie

RiAnt · 2016/11/04 op 23:45

Alweer zo’n mooie plaatjes dat is samen echt genieten van de ongerepte natuur. Wij hebben ook weer een mooie dag gehad met de Drenthjes. Op het moment regent het hier maar overdag was het heel mooi weer voor de tijd van het jaar, vandaag dus met de fiets naar school. Gr.

Gesloten voor reacties.