Vanochtend toen we opstonden werd het al snel duidelijk. Het zou een dag worden met helder stralend blauw weer. Maar ook met relatief lage temperaturen en er werd ook wat wind voorspeld. Dat zorgde ervoor dat we een groot deel van de dag met meerdere laagjes kleding (ondershirt, shirt korte mouwen plus armstukken, shirt lange mouwen) aan fietsten en nog was het af en toe aan koude kant! Maar wat was het mooi!

De informatie van de SNP bevatte twee rondritten vanaf onze Auberge alsmede een alternatief omdat die twee rondritten vele kilometers met de route van gisteren deelden. Wij hebben dat alternatief in aangepaste vorm (met extra kilometers, extra hoogtemeters en extra mooi) gereden en wat ons betreft mag dat de standaard worden. Ik zal eens kijken of SNP gevoelig is voor tips om de route informatie aan te passen. Wij reden nu eerst terug naar la-Chapelle-en-Vercors om spullen voor de picknick te kopen (want weinig tot geen gelegenheid onderweg) en zijn toen met een mooi bochtje naar Saint-Agnan-en-Vercors gereden. Vanaf hier zijn we licht klimmend naar het dorpje Rousset gereden waar de klim naar de Col du Rousset begon. Dit was weliswaar een redelijk lange klim, maar nergens echt steil (zoals al het klimwerk vandaag trouwens). Col du Rousset zelf is (in de zomer) een wat troosteloos mini skidorp, maar de weg er naartoe is heel fraai en rustig. Vanaf de Col zijn we nog even door de tunnel richting Die (stadje) gereden om onmiddellijk na de tunnel aan de linkerkant (op een soort van parkeerplaats/uitzichtspunt) te gaan picknicken. En vanaf hier hadden we een extreem fraai uitzicht op de Drôme en de flanken van de Vercors. Om stil van te worden.

Na de picknick zijn we terug gereden door de tunnel en relaxed (want ongeveer vlak gevolgd door een stukje dalen) naar Vassieux-en-Vercors gereden, waar we een warme chocomelk genoten in het zonnetje en zo goed als uit de wind. Na Vassieuz volgde een heel mooi stuk route over de hoogvlakte via de Col de Proncel terug naar la-Chapelle. Omdat we alle tijd hadden (de twee grotten die we onderweg tegenkwamen en eventueel hadden willen bekijken waren beiden dicht; het is oktober en maandag) hebben we nog een kopje koffie genomen op een terras in het zonnetje en ons even georiënteerd op de MTB mogelijkheden in de Vercors. We hebben ons voorgenomen om hier binnenkort nog eens terug te komen en dan met de mountainbikes. Mogelijkheden zat! Terug bij de Auberge hebben we nog even een ommetje gemaakt, gebruik makend van het wijdvertakte netwerk van wandelpaden in de Vercors. Mooi om zo de dag af te sluiten!

Het avondeten was wederom heel erg goed. Zo goed, dat als we in deze regio terugkomen we niet zullen aarzelen om Auberge de Collet weer aan te doen.

Download file: 2016-10-03.gpx

1 reactie

RiAnt · 2016/10/03 op 23:42

Jullie zijn toch echte geluksvogels om van zo’n mooie streek te kunnen genieten, het is jullie gegund, gr.

Gesloten voor reacties.