Gisteren hebben we voor de derde keer deelgenomen aan Groesbeeks Gruwelijkste, een mountainbike toertocht voor het goede doel. De tocht wordt elk jaar, op de 2e zondag van september, georganiseerd door ROAd4energy, een stichting die zich inzet voor het inzamelen van financiële middelen ter bestrijding van energiestofwisselingziekten. Dit jaar was alweer de vijfde editie van deze tocht en die leverde een heel mooi bedrag op voor het goede doel. Maar liefst €100.000 is opgehaald. Na afloop van de tocht werd dit bedrag met veel gejuich onthuld op het sportcentrum Zuid in Groesbeek. De professor die de cheque in ontvangst mocht nemen was zelfs even sprakeloos. Een mooi moment!

Wij deden in 2013 en 2014 ook al mee aan deze tocht en ook toen kozen we voor de 50km. Vorig jaar hebben we de tocht overgeslagen in verband met onze vakantie in Oostenrijk. De route zelf was ten opzichte van 2013 en 2014 best wel aangepast. En wat een route was het! We kregen een mooie, uitdagende en zeer afwisselende route voor de wielen. Met stukjes bekende route, want onderdeel van de vaste routes, veel stukjes minder bekende paden, vele single tracks door de heuvelige bossen tussen Groesbeek, Mook en Nijmegen, soms wat bredere paden om even tot rust te komen, een leuk en uitdagend rondje over de zandberg in Mook, een stukje door het Afrika museum (met pauzeplaats), een lus over een weiland langs de koeien op en zelfs een stukje door een koeienstal! Fantastisch! We hebben genoten van de dik 50km. Samen met heen en terug fietsen kwamen we op 70km uit met rond de 1000 hoogtemeters. Niet mis voor het ‘vlakke’ Nederland. Ik heb er alleen een beetje spijt van dat ik niet voor één van de langere afstanden ben gegaan. Wellicht dat ik me volgend jaar aan de 75km of 100km waag. Na de tocht konden we, zoals de andere jaren, genieten van een kommetje pasta met saus in het sportpark.

Het mooie van zo’n drukke en supergoed georganiseerde tocht is dat er ook sportfotografen op af komen. Dat was ook nu weer het geval. Alleen al op onze route en de tijdstippen dat wij reden werd er op 4 plaatsen gefotografeerd. De leukste foto’s heb ik maar weer gekocht. Een deel van de opbrengsten is voor het goede doel. En ik heb weer wat met mijn nieuwe Sony action cam (en vervolgens met iMovie) gespeeld, met een aardig resultaat al zeg ik het zelf.

Categorieën: Mountainbike