En dan was het vandaag weer tijd voor de Zevenheuvelenloop, 15km door het mooie Rijk van Nijmegen. Met de halve marathon en goede trainingsuren achter de rug had ik alle hoop op een flinke verbetering van mijn PR en Christel mikte op een evenaring of lichte verbetering van de tijd van vorig jaar. Mijn streeftijd was 1 uur en 25 minuten. Helaas zat het weer vandaag bepaald niet mee. Regenachtig (het is volgens mij geen moment droog geweest( en erg fris, maar gelukkig viel de wind dan weer mee.

Vandaag was de basis Kitty’s place aan de Annastraat, lekker dicht bij de start. Petra en Rene kwamen ons op tijd ophalen zodat we even na 13:00 bij Kitty waren. Scheelde weer een stuk fietsen in regen en kou. Nog mooi op tijd om Christel’s nicht Willemien te zien en te spreken die ook voor een Aia team liep (er waren maar 7 echte Aianezen, rest was aanhang). Rene, Christel en ik hadden als startvak het roze vak, met start tussen 13:50 en 14:00. We zijn zo laat mogelijk naar de start vertrokken om zo droog mogelijk te blijven. Gelukkig miezerde het alleen maar, dus zo erg was het eigenlijk niet. In het startvak aangekomen begon het al snel te bewegen maar het duurde nog tot 14:10 – 14:15 voordat we echt over de startmatten gingen. Dat wil zeggen, Rene en ik. Christel besloot vlak voor de start haar veters opnieuw te strikken.

De eerste paar kilometer gingen gelijk rap. Rene had meerdere malen het gevoel dat hij mij moest laten gaan omdat ik toch net te hard voor hem liep en grappig genoeg was het voor mij precies andersom. Maar naar 4 kilometer was ik lekker warm gedraaid en kon ik het tempo lekker doortrekken, met als resultaat de eerste 5km in 27:48 (tegen 32 minuten en nog wat in 2013). Rene kon toen niet meer volgen. Na eerder bij de Sionshof nog even een high-five met Bas uitgewisseld te hebben werd ik bij de bocht naar de Derde Baan hartstochtelijk aangemoedigd door Christel’s ouders (onze trouwste supporters), Ab en Maria en Petra en Anthe. Leuk! Het stuk over de Derde Baan ging erg gemakkelijk. Voelde een beetje aan als even bijtanken voordat de Zevenheuvelenweg kwam. En ook die ging lekker. Zowel de heuvels op als af ging probleemloos. De doorkomst op de 10km, na snel wat gedronken te hebben op de 2e drankpost, ging in 55:44.

De 11e km heet de zwaarste te zijn en was ook mijn langzaamste. Hier gaat de route namelijk richting hotel Erica over een smalle lange klim. Toch liep ook die heel lekker. Bovenaan na de bocht naar rechts kon ik al wat versnellen om daarna bij de bocht naar links (de Oude Kleefsebaan op) verder door te versnellen. Vanaf hier loopt het voornamelijk bergaf naar de finish. En die laatste 4 kilometers gingen dan ook erg rap bij mij (tussen 04:55 en 05:16). Toen ik doorkreeg dat ik mijn streeftijd van 1 uur 25 minuten ruim zou halen kon ik een gelukzalig gevoel (kippenvel!) niet onderdrukken! De laatste honderden meters nog wat meer gegeven, om uiteindelijk te finishen in 1:22:21, waarmee ik 8 minuten sneller was dan vorig jaar. Hiermee dus helemaal dik tevreden! Ik ben in die 2 en driekwart jaar hardlopen van ver gekomen.

Christel was ondertussen voor haar doen ook behoorlijk vlot gestart met een 5km doorkomst van 28:40. Die snelheid kon ze heel goed vasthouden resulterende in een 10km tijd van 57:17 en een eindtijd van 1:25:11 waarmee ze 2 minuten sneller was dan vorig jaar. Ook Christel heeft heerlijk gelopen, zonder enige problemen. Grote tevredenheid bij ons beiden dus.

De dag afgesloten met even bijkomen bij Kitty en een heerlijke avondmaaltijd met een glaasje wijn! We zijn benieuwd of we deze tijden nog verder kunnen verbeteren. We gaan het vast volgend jaar weer proberen!

Categorieën: Hardlopen

1 reactie

Leny Wijts · 2014/11/17 op 17:50

Hallo Leon en Christel,

Gefeliciteerd met jullie geweldige prestatie.

Leny en Mathieu

Gesloten voor reacties.