Drutenloop

Vanmiddag hebben we onze eerste 10km race gelopen: de 10 van de Drutenloop. De laatste weken hardlopen stonden al in het teken van deze race. Vooraf hadden we ons als doel gesteld om uit te lopen en binnen 1 uur en 5 minuten te finishen. Nu kreeg Christel van haar trainster afgelopen donderdag te horen dat zij het ook wel binnen het uur (en zelfs in 57min) zou moeten kunnen doen dus had Christel direct voor de race haar doel bijgesteld op 1 uur. En de resultaten? Christel deed 59:31 over de 10km , waarmee ze 60e van de 89 in haar categorie werd. Ik deed er 1:01:06 over en werd daarmee 150e van de 161 in mijn categorie. We zijn allebei super tevreden met het resultaat. Er valt nog wel een kanttekening te plaatsen: Christel had voor haar gevoel nog echt over op het einde dus met wat meer of eerder versnellen had er een nog betere tijd ingezeten. Ik echter was helemaal op aan het einde. Ik denk dat ik onder het uur had kunnen lopen als ik meer met Christel had meegelopen.

De dag begon met het ophalen van de startnummers in de sporthal van Druten. Vervolgens rustig joggend naar de start waar een warming-up plaatsvond voor de hele groep onder begeleiding van een instructrice. Dat zorgde ervoor dat we goed opgewarmd konden starten. We begonnen gelijk vrij snel, volgens een andere loper zo’n 10,5km/h wat voor ons te snel is. Al snel wat gas teruggenomen maar het liep super lekker. Dus rende ik toch met redelijke snelheid (dik 10k/h) door. Christel deed het net wat rustiger aan. De eerste 5km gingen voor mij dan ook in een half uur. Best wel wat sneller dan ik normaal loop maar het ging nog altijd goed. Vlak na km 5 kwam Christel weer bij mij waarna we tot en met 7 km samen gelopen hebben. Hierna liep Christel langzamerhand uit. Blijkbaar had ik mijn kruit wat te snel verschoten want de laatste 2 tot 2,5 km waren erg zwaar voor mij. Christel echter kon steeds meer versnellen. Ik denk dat meerennen met Christel in het begin gunstiger zou zijn geweest voor mij. Dat proberen we dus een andere keer maar eens.

De Drutenloop was perfect georganiseerd en de organisatie had een mooi parcours over de dijken uitgezet. Met een totaal van 1200 deelnemers (dik 330 deelnemers aan de 10km) was de race ook goed bezet. Met het mooie weer was er uiteraard ook aardig wat publiek, vooral in het dorp, waardoor ook de sfeer erg goed was.

Na afloop constateerden wij beiden al dat dit niet onze laatste 10km was. Uiteraard staat de 10km van het Molenhoeks Makkie in oktober op de agenda maar we doen vast nog aan andere 10km’s mee.

Parcours 10km

Parcours 10km

Categorieën: Hardlopen