Afgelopen woensdag zagen we de Nijmeegse Nieuwjaarsloop aangekondigd in de Brug. Het leek ons wel leuk om mee te doen en aangezien het weer ook mee zou werken schreven we ons vrijdag voor de 5km in. Dus vanochtend lekker met de fiets naar de inschrijving nabij de Scheidingsweg. Lekker om al wat aan de warming-up te doen. Na ophalen startnummers in een rustig tempo naar de start in Heumensoord gerend. Daar de spieren nog wat losgemaakt en we waren klaar voor de start! Met ons nog heel wat anderen overigens. Een drukke loop maar goed georganiseerd.

Het ging eigenlijk gelijk van het begin al erg lekker. De goede warming-up hielp duidelijk. Meteen na de start was het vrij smal en daardoor wat druk maar al snel ontstond meer ruimte. Na een paar minuten heb ik Christel achtergelaten en ben op eigen tempo verder gerend. Ik had het gevoel vrij snel gestart te zijn, wat ook bevestig wordt door de iSmoothRun/RunKeeper registratie. Er volgde een mooi onverhard rondje door Heumensoord met genoeg afwisseling. Niet te veel plassen en grotendeels erg goed beloopbare ondergrond. Het was wat drukker dan tijdens de Maldense Bosloop maar dat maakte het alleen maar leuker. Ik heb in het begin wat mensen ingehaald en werd zelf ook een aantal keren gepasseerd maar na zo’n 10 minuten had ik mijn plek wel gevonden. Daarna eigenlijk nauwelijks meer ingehaald en zelf een handvol mensen ingehaald. Mijn benen hielden het erg goed. Alleen leek ik in de laatste 10 minuten wat energie tekort te komen maar de snelheden zoals iSmoothRun die rapporteerde zaten nog wel goed dus maar lekker doorgerend.

Uiteindelijk gefinisht in, volgens eigen waarneming, zo’n 29:50. Dus net onder de half uur! Met dat resultaat ben ik dik tevreden! iSmoothRun gaf een afstand van 4,85km aan maar de organisatie zei dat het toch echt 5km was. Dus 5km in net onder het half uur! Christel volgde 30 tot 40 seconde na mij. Ze had een hele tijd op zo’n 100m achter me gerend maar had op het laatst toch nog wat moeten toegeven. Ze is ook nog niet helemaal fit maar met een tijd van 30:30 is ook zij toch erg tevreden.

Rustig naar de inschrijving gewandeld om nog een kopje thee te drinken voordat we weer naar huis gefietst zijn. Deze goed georganiseerde en gezellige loopt maakt zeker kans om volgend jaar weer op de agenda te staan.

Update: volgens de officiële uitslag is Christel 42e geworden van 76 vrouwelijke deelnemers aan de 5km met een tijd van 30:32. Ik ben 73e geworden van 83 mannen met een officiële tijd van 29:59 (volgens mij eigen waarneming was het toch nog iets sneller, zie boven, al zou ik daarmee nog steeds 73 zijn geworden).

Na de Nieuwjaarsloop

Na de Nieuwjaarsloop

Parcours

Parcours

Categorieën: Hardlopen