Mijn hardloopschoenen

Mijn hardloopschoenen

Vanochtend hebben we hardloopschoenen en broek gekocht. Een tijdje geleden bedacht ik dat ik me toch wel eens wilde gaan wagen aan hardlopen. Christel was gelijk enthousiast. Omdat we wel goede schoenen wilde hebben even de tijd genomen om een dag te plannen waarop men tijd voor ons zou hebben om echt een goed paar uit te zoeken. Dat hebben we dus nu gedaan bij Run2Day in Nijmegen. Voor ons gevoel werden we zeer goed geholpen en men nam uitgebreid de tijd voor ons.

We gaan rustig beginnen met een schema voor beginners van twee maal per week, zoals hieronder weergegeven. Het doel is dan om in week 13 (waarom heet het eigenlijk een schema voor 12 weken?) 5km achter elkaar te kunnen hardlopen. Iedereen adviseert ons om rustig te beginnen, dus dat doen we dan maar. En uiteraard willen we die weekend ook daadwerkelijk beginnen. Uiteraard blijven we ook mountainbiken wat ook nog voor dit weekend op de agenda staat. Hopelijk kunnen we zondagochtend de toertocht Boxmeer rijden (50km). Het zal van het weer afhangen wanneer er gefietst wordt en wanneer er gerend wordt.

Als het hardlopen ons bevalt dan gaat het fitnessabonnement voorlopig stopgezet worden. Ik gebruikte dat al tijden niet meer, maar Christel nog wel.

 

Hardloopschema

Hardloopschema

Categorieën: Hardlopen